FAQ's

♦ Wat zijn de verzendkosten en levertijd? 

Bij ons betaal je geen verzendkosten. De levertijd bedraagt 1 tot 3 werkdagen.

♦ Welk soort leer gebruiken jullie? 

Wij werken hoofdzakelijk met lamsleer. Soms kan het schapenleer zijn en het suède is geitenleer.

♦ Waar komt het leer vandaan? 

Het leer komt uit diverse landen. Natuurlijk vooral uit landen waar veel schapen zijn! Bijvoorbeeld Schotland, Nieuw-Zeeland, Australië, maar ook uit India en het Midden-Oosten.

♦ Worden dieren gebruikt alleen om het leer? 

Zeker niet, al ons leer is een bijproduct van de vleesindustrie.

♦ Waarom is er een prijsverschil tussen gewoon leer en stretchleer? 

Veel leren broeken worden van stretchleer gemaakt. Behalve de wijdere modellen, die zijn van normaal leer gemaakt. Doe je dit niet, dan gaat het leer oprekken bij de knieën en de billen. En dat wil je nu juist niet hebben. Het proces om goed stretchleer te maken is erg tijdrovend. Eerst wordt het leer heel dun gemaakt, vervolgens wordt het verlijmd met een dun laagje katoen met elastaan. Dit tijdrovende proces maakt het stretchleer duurder dan gewoon leer. Maar daardoor kun je ook lang genieten van een broek waar je geen sporen van rek in ziet.

♦ Kan ik het leer voorzichtig zelf wassen? 

Nee, dat kan helaas niet. Het zal uitdrogen en dof worden. Het beste kun je de broeken laten luchten en eventueel de binnenkant met een licht vochtig doekje afnemen en direct aan de lucht laten drogen. Ook kun je het laten reinigen door een leerspecialist.

♦ Hoe zorg ik dat mijn leer zo lang mogelijk mooi blijft? 

Behandel het leer voor het eerste gebruik met een beschermende leerspray. Wanneer het vochtig geworden is laat het dan altijd op kamertemperatuur drogen. Nooit op of in de buurt van een verwarming leggen of in de wasdroger doen. Ook niet in de zon laten drogen. Wanneer het droog is dan opnieuw behandelen met een leerspray.

♦ Hoe milieubewust is leren kleding? 

Leer blijft leer en wij werken niet met “Vegan” leer of kunstleer. Wij geloven juist in het comfort van natuurlijke materialen. Want ook voor kunstleer wordt verf en water gebruikt bij de productie. Wel verven wij ons leer met plantaardige verf. Voor de finishing touch is een minimale hoeveelheid aan chemicaliën nodig voor het behoud van het leer. Ook daarin kiezen wij wel de minst belastende kwaliteit. 

♦ Hoe kunnen jullie toezicht houden op de productie ver weg? 

Wij maken gebruik van zogenaamde Quality Control. Deze wordt uitgevoerd door een bureau wat in het bezit is van een ISO 900 certificaat. Zij voeren audits uit in de fabrieken en controleren de eindproducten voordat ze op transport gaan. Natuurlijk wordt erop gecontroleerd dat de arbeidsomstandigheden in orde zijn. Ook gaan wij, wanneer de situatie het toelaat, zelf regelmatig naar India om met eigen ogen te zien waar en hoe alles gemaakt wordt.