Onderhoud

 

 

Leer is een prachtig duurzaam materiaal. Wel vraagt het het wat onderhoud waardoor jij er nog langer kunt genieten. Behalve het onderhoud dien je er rekening mee te houden dat er verschillen kunnen zitten in het uiterlijk van het leer die te verklaren zijn door de oorsprong van de huid. De huid van een dier kan verschillen in dikte, kleur, textuur etcetera. Dat is juist ook de charme van een natuurlijk product. Hierdoor kan het ook zijn dat verschillende delen huid anders reageren op het productieproces waardoor ze uiterlijk kleine verschillen kunnen vertonen. Andersom is het ook zo dat het gebruik van de diverse (natuurlijke) kleurstoffen maakt dat het een ander effect heeft op het leer. Zo kan het zijn dat de ene kleur leer anders aanvoelt dan de andere kleur. Je kunt dit zien als het effect wat verschillende soorten conditioner op jouw haar kunnen hebben. 

Om lang van jouw leren item te genieten vragen wij jou om het volgende in acht te nemen

  • Behandel jouw OONA vóór het eerste gebruik met een beschermende leerspray. Herhaal dit steeds nadat je het item een aantal keer gedragen hebt of nadat het gereinigd is.
  • Leren kledingstukken alleen laten reinigen bij een goede specialist in lederreiniging.
  • Bewaar je leren kledingstukken niet afgesloten in plastic.
  • Een leren kledingstuk laat je niet natregenen.
  • Indien het toch vochtig is geworden droog het item dan op kamertemperatuur. Nooit in de zon, in de buurt van vuur of centrale verwarming.
  • Wanneer het kledingstuk per ongeluk nat is geworden, adviseren wij om het opnieuw in te spuiten met de beschermende leerspray. Doe dit pas wanneer het betreffende item helemaal droog is.
  • Gebruik geen bijtende stoffen zoals benzine of aceton om vlekken te verwijderen.

Wanneer je nog vragen of juist tips hebt omtrent het onderhoud neem dan gerust contact met ons op!

 

Collectie bekijken