Sustainable fashion

Niet iedereen denkt bij leren kleding aan sustainable fashion. Maar niets is minder waar. Sterker nog, leer is een van de weinige materialen in de kledingindustrie die niet speciaal voor dit doel geproduceerd zijn. Wij werken uitsluitend met echt leer. In de meeste gevallen met lamsleer, een bijproduct van de vleesindustrie. Het leer wordt geverfd met plantaardige verf. Alleen bij de laatste coating is een minimale hoeveelheid nodig aan chemicaliën voor het behoud van het leer. Mooier kunnen we het niet maken. Maar wel zo mooi mogelijk. 

De leren kleding van OONA wordt vervaardigd in een mooi familiebedrijf. Een kleinschalige atelier waar de mensen onder verantwoorde omstandigheden werken en uiteraard zijn de medewerkers minimaal 18 jaar oud. Regelmatig bezoeken wij het atelier, en zo zien wij met eigen ogen hoe de werkomstandigheden zijn. Niet alleen dat, we zien ook hoe de medewerkers trots zijn op het product dat zij met elkaar maken.

Kleding om lang (van) te houden. En daar houden wij nou van.

 Wij ontwerpen kleding die lang meegaat. Vanwege de hoge kwaliteit, maar ook omdat onze ontwerpen niet meewaaien met iedere nieuwe trend. Slow Sustainable Fashion noemen we dat. Onze collectie wisselt niet ieder seizoen want onze items zijn tijdloos en gaan vele jaren mee. Kleding om lang (van) te houden. En daar houden wij nou van.
 

Bekijk hier onze collectie