Return Policy

Hoe werkt het retourneren?

Wij zien graag dat jij tevreden bent met jouw OONA. Mocht je aankoop toch niet helemaal aan jouw verwachting voldoen dan doen we daar niet moeilijk over. Binnen 14 dagen na ontvangst van het product kun je het artikel retourneren. Vanzelfsprekend dient het item ongedragen en onbeschadigd te zijn. Ook vragen wij je (indien nog aanwezig) het product te retourneren in de originele verpakking met aangehechte labels. Bij jouw bestelling vind je altijd een retourformulier. Wil je dit invullen en meesturen met het artikel? Op dit formulier vind je ook het retouradres. We vinden het heel fijn wanneer jij zorgt dat het artikel onbeschadigd en netjes geretourneerd wordt. Zodra wij je retour binnen hebben gaan wij ermee aan de slag. Het aankoopbedrag storten wij binnen uiterlijk 5 werkdagen terug op de rekening waarvan het artikel is betaald.

Kosten

Wij zijn ons bewust van de impact van mode maar ook online shoppen op het milieu. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat er bewuste keuzes gemaakt worden en hier ons aandeel in nemen. Shop slimmer en retourneer minder. Daarom kun je bij OONA niet gratis retourneren. Je bent zelf verantwoordelijk voor de verzendkosten van jouw retourpakket. Mocht je een nieuwe aankoop doen dan brengen wij de gemaakte retourkosten in mindering op jouw volgende factuur. Neem hiervoor even contact op met retour@by-oona.com en toon ons een kopietje van jouw verzendbewijs waar de gemaakte kosten op vermeld staan.

Ruilen

Het is helaas niet mogelijk om jouw OONA direct te ruilen. Wel is het zo dat wij bij een nieuwe bestelling de gemaakte verzendkosten voor jouw retour in mindering brengen op het nieuwe aankoopbedrag.

Klacht melden

Wij zijn trots op ons product en doen enorm ons best om jou te laten genieten van jouw OONA. Met zorg ontwikkelen en kiezen wij onze producten en diensten. Wij zijn pas tevreden wanneer jij dat bent. Achter OONA werken mensen die onverhoopt ook wel eens iets over het hoofd zien. Wij zijn blij wanneer jij dat aan ons laat weten. Want alleen zo krijgen wij de kans het recht te zetten en om ons product of dienst te verbeteren. Om dit zo goed mogelijk de doen vragen wij jou een mail te sturen naar service@by-oona.com. Laat ons dan nauwkeurig weten wat de klacht is, eventueel voorzien van foto’s. Vermeld hierbij ook het factuurnummer, de aankoopdatum en, indien van toepassing, waar je het hebt gekocht (online of in een winkel). Binnen uiterlijk vijf werkdagen ontvang je een reactie op jouw klacht. Ook wanneer je tips of suggesties hebt dan horen wij dit graag via dit mailadres!